Amit tudok az annyi, hogy május 17-e. Bp. XVIII. ker. Városház utca 1. Ha a szokás szerint rendezik, akkor 9 órakor kezdődik. Hogy , hány leosztás meg ilyenek az úgy gondolom mind1. Ha még többet akarsz tudni, akkor Kórodi Ferit hívd fel léccike a 06.30.212-2670 telefon számon. A verseny naptárunkban még nem láttam, hogy főnök tesó feltette volna.
A szövetség társasági 3. fordulóját, ha jól tudom, akkor május 9-én rendezi Szolnok. Ha jól emlékszem, akkor azt becéltük, hogy Te, Sasi+én leszünk a segítők, ha rendezünk. Erről majd egyeztetünk még OK?
A részesedés adó jogszabályok alá esik, ezért eszesemnek van igaza vigyázunk vele. Sponzorálás nem az, amikor a haszon után add jogos jutalékot ezt üzletnek hivják Eszesem a jótékonysági verseny helyszinét és idejét ird meg pontosan előre is köszi.
Új szponzor jelentkezett. Ehhez minden tagnak a segítségére szükségünk van. Ha valakit érdekel, nálam jelentkezzen. Az eladott termékek után az egyesületünk részesedést kap. Ajánljátok a környezetetekben. Személyesen bővebben.
A következőkhöz csak annyit: sasika rémhír terjesztéséből fakadóan én mint alkoholista a következőket tudtam csak megjegyezni:
tojássárgáját cseppenként adagolva habverővel folytonosan keverjük, félúton már vékony sugárban adagolhatjuk Brrrrrrrr
tojásokat, megtisztítjuk, keresztben, félbe vágjuk, a sárgáját kikaparjuk, és egy edénybe halmozzuk. A fehérjén éles késsel talpat képezünk, hogy állni tudjon Ajaj
Minden tojás tetejére, egy-egy vékonyra szeletelt zöldpaprikát helyezünk, aminek a közepébe csipetnyi piros aranyat nyomunk/ csípőset- vagy csemegét / JÉZUS!!
Roppant látványos,egyszerű, gyors és finom!!!
Ezeket én elhiszem! De a képzeletem szárnyal 1-1 sör/bor! stb után
Az én húsvéti receptem sokkal rövidebb!? Főleg húsvét másnapján. És a MAGA BŐRÉBE húzódik
Hát Barátom nem nagyon sikerült megfogadni tanácsod, mentségemre legyen mondva az elmult időszak sogornőmnél tartot 5 ebéden én voltam a soför és most végre nem!!!
A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, melyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak.
A Biblia szerint Jézus – nagypénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Helyettes áldozatával megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Az eredetileg zsidó ünnep (héberül pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, melynek elemei a feltámadás, az újjászületés. Ez egy kis leírás, hogy tudom ám ám én, hogy mit is kell ünnepelni, de nem ezért szeretjük azt hiszem. Lelassíthatunk a mindennapi futásban, jókat ehetünk és ihatunk. Kicsivel több idő jut a szeretteinkre. Talán még nem késő küldök nektek egy receptet, amit imádok eredileg zsidó tojás vagy lengyel tojás néven ismert, de kicsit változtattam rajta családom izlése szerint
Húsvéti tojás Fényes Ági módra!
Hozzávaló: 8 főre – 16 db főtt tojás, só, bors, házilag készített tartármártás kb.7 dl, kevés piros arany, 2 db hegyes, erős zöldpaprika, kis fej hagyma, egy pici sonka a főtt sonkából.
Először a tartármártást készítjük el: 5-6 db tojássárgáját, kb.2 dl olajjal, ici-pici citromlével, az olajt cseppenként adagolva habverővel folytonosan keverjük, félúton már vékony sugárban adagolhatjuk, erősen összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk/ fehérborssal /, 2-3 evőkanál mustárt teszünk bele, ízlés szerint cukrot majd végül a tejfölt. Alaposan összekeverjük, ha kell utána sózzuk,illetve cukrozzuk.
A sonka – vagy csülöklében megfőzött tojásokat, megtisztítjuk, keresztben, félbe vágjuk, a sárgáját kikaparjuk, és egy edénybe halmozzuk. A fehérjén éles késsel talpat képezünk, hogy a megtöltött tojás állni tudjon. A tojássárgákat villával szétnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, bele reszeljük a kis hagymát, a sonkát kb. 5 dekát egész apróra vágjuk és belerakjuk egy kevés tartár mártással lazítjuk úgy, hogy kenhető legyen. Az így kapott masszát villával betöltjük a tojásfehérjékbe. Egy nagyobb lapos tányérba 5-6 kanál tartármártást kanalazunk, erre helyezzük a betöltött tojásokat. Minden tojás tetejére, egy-egy vékonyra szeletelt zöldpaprikát helyezünk, aminek a közepébe csipetnyi piros aranyat nyomunk/ csípőset- vagy csemegét / Ezzel elkészült az egyik hideg tálunk.Roppant látványos,egyszerű, gyors és finom!!!